Malin Våde

How to: hjemmelagde vårruller

  • Publisert: 21.10.2017, 22:03
  • Kategori: Mat og drikke
  • - HJEMMELAGDE VÅRRULLER(40 stk) -

    I kveld er det igjen duket for vårruller og midt under stekingen tenkte jeg at jeg kunne poste oppskriften på de vårrullene vi lager her hjemme. Det ble ikke bilder fra start-slutt, med tanke på at vi har jukset litt og steker vårruller som vi har hatt i frysen siden sist gang vi lagde. Hele fremgangsmåte kommer uansett under! 

    - FOR Å LAGE VÅRRULLENE TRENGER DU -

    1. To pakker kyllingkjøttdeig. 2. En hel gul løk. 3. En halv kinakål. 4. Tre-fire store gulrøtter. 5To store hvitløksfedd. 6. Currykrydder. 7. Litt samba oelek8. Sursøt saus. 9. Soyasaus. 10. Fiskesaus11. To små pakker med glassnudler12. En pakke med 40 vårrullpapir.  13. Oystersaus14. Solsikke -eller rapsolje. - Alt av produkter som ikke er på bildet under har jeg linket bilder til. Så om du bare trykker på f.eks. "fiskesaus" vil du få opp et bilde av hvilken type vi bruker. 

    - SLIK GJØR DU -

    1. Start med å kutte opp løken, kålen og rasp gulrøttene. Del dette i to.
    2. Ta frem stekepannen og begynn med å steke én kjøttdeig.
    3. Bland ene halvparten med grønnsaker i kjøttet og press over det ene hvitløksfeddet.
    4. Tilsett oystersaus, soyasaus(grønn flaske på bildet), sursøt saus(røde flaske på bildet), fiskesaus , samba oelek og curry. Start med litt og smak deg frem! Viktig: Samba oelek-en er skikkelig sterk! Her skal det lite til før vårrullene blir ganske sterk. . 
    5. La fyllet kjøle seg litt ned, før du begynner å rulle dem. 
    6. Ta frem vårrullpapirene og riv løs ett og ett papir. Legg papiret som en diamant(spiss opp og spiss ned)
    7. Legg vårrullfyllet rett under midten av papiret. Brett inn sidene og rull. Pensle siste delen rullen på toppen med vann, og lim igjen rullen. 
    8. Finn frem solsikkeolje eller rapsolje. Fyll opp ca. halvparten av kasserollen. Varm opp oljen med sterk varme, men skru ned før du begynner å steke rullene. 
    9. Stek vårrullene på middels varme.(5-6 på komfyren), til vårrullene begynner å få en svak brunfarge. Ta dem ut med en skje som siler vekk oljen, og legg vårrullene på et fat, dekket med papir. På den måten trekker oljen ut av vårrullene, og du slipper masse fett når du skal spise. (det går også an å legge en stekerist opp ned, over en stekeplate med papir på).

    Server vårrullene med ris, salat, soyasaus og sursøt saus! Det tar litt tid å lage, men det er veldig verdt det. For vår del så blir det for mange for to personer, så vi fryser som sagt ned slik at vi har over flere ganger. Nå har vi akkurat sett ferdig Stjernekamp og tenker å rulle i gang TVD utover kvelden. Kvalitetstid med andre ord. ♥ Om noen prøver ut oppskriften over, fortell meg gjerne hvordan det går!

  • Publisert: 21.10.2017, 22:03
  • Kategori: Mat og drikke
  • 4 kommentarer
  • Hvordan lage en enkel og god skolelunsj

  • Publisert: 02.10.2017, 21:43
  • Kategori: Mat og drikke
  • - OMELETT I LANGPANNE -

    Etter jeg ble student har det vært mye å vende seg til, spesielt det å lage sin egen mat hver morgen og utover dagen. Vi har vært ganske flinke til å lage frokost hver dag, spist mett og god og så laget middag senere, men for å gjøre det litt lettere har vi vært oppmerksomme på å lage litt god skolelunsj som gjør det enklere å ta med seg mat, fremfor å kjøpe noe. Tenkte å vise dere et lite tips, som ikke bare er kjempegodt, men som også varer to-tre skolelunsjer. Oppskriften fant jeg første gang på Marthe Borge sin blogg. 

    For å lage omeletten til to personer trenger du: 
    4 egg / litt melk brokkoli løk / skinke ost litt salt og pepper 

    Omeletten lages i en langpanne og det er ganske så enkelt: 
    1. Visp sammen eggene, bland i ønsket mengde melk og dryss i litt salt og pepper(etter ønske).
    2. Kutt opp grønnsakene du ønsker i omeletten, kutt opp skinke og legg dette med grønnsakene i langpannen.
    3. Hell de piskede eggene jevnt i formen. Avslutt med å strø litt ost på toppen(vi valgte å droppe dette).
    4. La omeletten steke i ca. 20-25 minutter på 200 grader.

    Anbefaler å følge med på hvordan omeletten stekes underveis, da det er litt forskjellig fra ovn til ovn. Langpannenformen vi bruker kjøpte vi på Christiania Glasmagasin, og med den fulgte det med et lokk som vi bare kan "klikke" på, dersom vi har mat i formen. Helt genialt, spør du meg :-) 

  • Publisert: 02.10.2017, 21:43
  • Kategori: Mat og drikke
  • 0 kommentarer
  • Fritert scampi og spareribs

  • Publisert: 27.01.2016, 21:10
  • Kategori: Mat og drikke
  • Bare et lite tilbakeblikk på lørdagens måltid som bestod av friterte scampi med ris og tilbehør for min del, og spareribs med bbq-saus for kjæresten. Så utrolig godt! Blir mer eller mindre sulten bare av å tenke på det, hihi. Om noen skulle befinne seg i Bergen og vil ha et sted å spise utenom Fridays og Egon, så anbefaler jeg Matbørsen på det sterkeste, da de har utvalg fra flere restauranter, noe som resulterer i enda mer utvalg! :-)

  • Publisert: 27.01.2016, 21:10
  • Kategori: Mat og drikke
  • 7 kommentarer
  • Jordbær og sjokolade

  • Publisert: 05.06.2014, 14:43
  • Kategori: Mat og drikke
  • Sjokoladen jeg bruker er Freias Boble og den var fantastisk til litt småsure jordbær ♥ Og nesten enda bedre: det koster for tiden ikke mer enn 20,- for en storplate fra Freia på rema 100 og 20,- for en kurv med jordbær. Håper dere får en kjempefin torsdag dere! Tenk - imorgen er det helg ♥








  • Publisert: 05.06.2014, 14:43
  • Kategori: Mat og drikke
  • 6 kommentarer
  • Perfekt for sommerdager

  • Publisert: 01.06.2014, 12:20
  • Kategori: Mat og drikke






  • Canon Eos 650D 55mm/1.8 redigert i Photoscape.

  • Publisert: 01.06.2014, 12:20
  • Kategori: Mat og drikke
  • 7 kommentarer
  • hits