Malin Våde

Er jeg fin nok?

 • Publisert: 29.08.2017, 20:21
 • Kategori: Blogg
 • Man hører det så ofte, og like ofte svarer man "du er fin nok akkurat som det er". Det triste er at tyngden i dette, den er altfor svak. Sannheten er jo det at man er fin nok akkurat som man er, men spørsmålet kommer så ofte at svaret bak gjerne virker overfladisk og simpelt. For om det er noe jeg hater å høre så er det nettopp dette spørsmålet. Det er så innmari feil. Likevel detter det ut av meg selv, like ofte som de rundt meg spør. Jeg mener, hvor trist er det ikke at utseende er det som vi bekymrer oss for, idet vi møter nye mennesker? Er det ikke den du er som person, de skal like? Om det har seg slik at du har venner som liker deg for dine vakre øyne eller fyldige lepper, vil jeg si det er noe som skurrer i det vennskapet. Vi møter nye mennesker hver dag og for hver dag som går, blir det mer og mer tydelig at det er så mye viktigere å kjenne et menneske enn å kun kjenne ansiktet deres. Å bli kjent med mennesker rundt seg som både tenker likt og ulikt, eller som forstår deg og dine synspunkter er gull verdt. Det å ha noen i et klasserom man kan gå til, fordi man føler seg trygg på at de liker deg for den du er, det er faktisk så viktig det. Altfor mange glemmer seg selv, for å prestere for andre. 

  For meg er verdiene til et menneske så mye mer verdt enn deres utseende. Skal jeg sette det litt på spissen kan jeg si at jeg er forelsket i så mange personer, da de har helt fantastiske personligheter, egenskaper og verdier. Mange forstår sikkert hva jeg mener med det, når jeg sier at; du vet når du møter et menneske og selv om det ikke er den kjekkeste gutten i gaten eller peneste jenten på byen, så har du aldri vært mer betatt enn med det mennesket du nettopp møtte. Hvorfor? Jo, fordi dette mennesket har gode holdninger og gode tanker og dette veier så mye mer opp for dette utseendepresset - det burde iallfall det. De gangene jeg møter et menneske som kan fortelle meg ting jeg ikke vet, eller lære meg ting jeg ikke kan, det er de gangene jeg finner personer interessante og det er de gangene jeg som person "forelsker" meg i et annet menneske. Gang på gang. Det er så beundringsverdig og fascinerende når noen kan noe du ikke kan, eller når noen kan lære deg noe nytt. Dette fremfor et perfekt og strøkent ansikt, anytime. Misforstå meg rett; er du pen, vakker, kjekk og flott er det bare et pluss dét, men det er ikke det som avgjør om du forblir i min krets eller ikke. Å bli komplimentert for å være positiv, smilende og utadvendt gjør hverdagen min så mye bedre. Komplimenter for utseende er også svært sjarmerende på sin måte, men det er ikke hvem jeg er. Derfor er de tilbakemeldingene på meg som person så sinnsykt koselige å få! ♥

  Et ordtak jeg regner med de fleste har hørt før er "kunnskap er makt". Hvor mye sannhet ligger det ikke i dette sitatet? Om du kan mye om en ting, eller litt mindre om flere, er det en ekstremt viktig egenskap å ta med seg, uansett. Med kunnskap kan man påvirke og med kunnskap vil folk høre på det en har å si. Jeg er veldig glad i skolen og det å gå på forelesninger er noe jeg elsker. Spesielt nå som jeg har valgt et studie innenfor mitt interessefelt. Nettopp fordi her har jeg muligheten til å lære av noen som kan og som vet hva de snakker om. Poenget i det hele er at om du er både pen og vakker, muskuløs og kjekk, men ikke har noe mellom ørene, så mister jeg iallfall min interesse. Det at du har noe oppi topplokket er så mye mer tiltrekkende, og flere burde huske på at den største andelen av mennesker, tenker på akkurat samme måte. Så ja, du er fin nok. Du er fin nok fordi du er deg, fordi du har dine egenskaper. 

  Om du noen spørsmål, tilbakemeldinger eller tanker til innlegget er det er bare å dele i kommentarfeltet eller å sende meg en melding på Facebook her. ♥ Håper det falt noenlunde i smak! 

 • Publisert: 29.08.2017, 20:21
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Nye negler

 • Publisert: 28.08.2017, 19:53
 • Kategori: Blogg
 • På lørdag var det som jeg har sagt, duket for avslutning på fadderuken og det skulle feires med litt ekstra finere stil. Ærlig talt så så jeg ikke poenget med det, for da vi fikk vite hva vi skulle, så var det bare vors som alle de andre gangene før man skulle møtes på byen utpå kvelden. Om det er noe jeg ikke liker så er det kjoler og høye hæler utpå byen, så jeg pyntet meg i en vanlig buks og topp i tillegg til at jeg satte på noen ekstra fine negler som jeg tenkte å vise dere under: 

  Neglene er ikke noe mer fancy enn et "klikk og lim"-kit fra Cubus og kostet meg 159,- Det var veldig enkelt. Først valgte du ut neglene som passet til din negl, så rev du av en liten bit som ser ut som en plastbit, limer den på neglen, river av et lite plastlag og klikker neglen på. Veldig enkelt og veldig greit :-) Noen tanker om neglene? 

 • Publisert: 28.08.2017, 19:53
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Litt selvpleie

 • Publisert: 27.08.2017, 23:53
 • Kategori: Blogg
 • Etter en hard fadderuke var det jammen deilig å våkne opp uthvilt i dag, viten om at jeg ikke hadde noen andre planer på agendaen utenom et lite middagsbesøk på ettermiddagen. Fornøyd med det stod jeg opp, vasket ansiktet og tok på meg verdens deiligste ansiktsmaske fra The Body Shop. Deretter skylte jeg huden frisk og fin, før jeg slappet av til vi skulle på middag hos kusinen til kjæresten, og mannen hennes, hvor fikk vi servert pizza med masse deilig stæsj på. Kvelden utover fylte vi med prat og latter - veldig, veldig koselig! ♥

  Jeg har forresten fått satt på de fineste neglene i sånn universet(synes jeg), så jeg tenkte å vise dere i morgen. Nå skal vi spise litt rask kveldsmat, før vi runder av kvelden. Snakkes i løpet av morgendagen! 

 • Publisert: 27.08.2017, 23:53
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Liten oppdatering: fadderuken

 • Publisert: 25.08.2017, 14:25
 • Kategori: Blogg
 • Det begynner å bli en stund siden sist, og grunnen er mildt sagt fordi ting har gått i ett. Etter sist innlegg, så har dagene gått i skole og arrangementer i forbindelse med fadderuken om hverandre. Både fester og andre rusfri arrangementer har stått på timeplanen for både kjæresten og meg. Deriblant et standup-show på Samfundet med "Bare Moro Impro". Til tross for en ekstremt sår hals og redusert helse har jeg aldri ledd så mye i mitt liv. Verdt å få med seg om man har muligheten en gang! Ellers har det vært både idrettsdag og rebusløp, samt. en karrierekveld hvor man hadde muligheten til å møte bedrifter og potensielle arbeidsgivere. 

  Det øverste bildet er fra dagen vi hadde "Trønderfest" og de to nederste er fra gårsdagens velkjente tema "Togaparty". Gjengen over er ingenting å klage over iallfall og det er ikke én dag eller kveld som ikke er en fulltreffer når det kommer til stemning og atmosfære. Jeg er ekstremt fornøyd med både fadderne og faddergruppen og ser frem til å ro i land de to siste dagene av fadderuken sammen med dem!  For enda flere bilder kan du sjekke ut vsco-en min her (malinvade). Nå har jeg nettopp tatt i mot en pakke på døren og tenker å rulle i gang Jessica Jones på Netflix. For de som liker Marvel, anbefaler jeg å se både denne og de andre seriene tilknyttet Marvel-universet(som Luke Cage og Daredevil). Vi snakkes ♥

 • Publisert: 25.08.2017, 14:25
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Rutiner begynner å falle på plass

 • Publisert: 15.08.2017, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • Endelig begynner rutinene å falle litt på plass og i dag har jeg vært så "voksen" og kjøpt bøker som jeg trenger for høstsemesteret. Heldigvis traff Lars meg etter skolen, for den posen med bøker hadde jeg ikke fått med meg hjem på egenhånd - det er sikkert og visst! #supersvak. Vi fikk også kjøpt inn en sil og noen fine glass, så nå er alt ganske så klart i leiligheten slik at vi kan slappe av og lene oss tilbake litt, nå som fadderuken begynner. 

  I morgen venter et møte med fadderne våre - endelig!! Og så begynner fadderuken. For min del blir det et kast til varmere strøk, da Hawaii-party er temaet for morgendagens fest. Lars begynner også på skolen i morgen og jeg er veldig spent på hans vegne og gleder meg til å få vite hvordan det er! Vi går jo på forskjellige skoler, så jeg antar at ting er litt annerledes fra skole til skole. Videre venter blant annet en reell trønderfest og togaparty, så dette tror jeg blir innholdsrikt, morsomt og ikke minst kjempegøy! Forresten: om noen har tips til hvordan man kler seg som en trønder tar jeg gjerne i mot :)) Nå skal jeg hive meg rundt og lage litt middag. Vi snakkes! 

 • Publisert: 15.08.2017, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Nerver

 • Publisert: 14.08.2017, 13:45
 • Kategori: Blogg
 • Første skoledag er overstått, og jeg overlevde! Klokken 10 i morges var det min tur til å stille opp på første skoledag etter ferien og selv om jeg har gjort dette tre ganger tidligere(barneskolen, ungdomsskolen og videregående), så var det like skummelt å stille opp uten å kjenne en eneste sjel. Fra min side tok det faktisk overraskende lang tid før jeg kom i kontakt med noen, og istedenfor å prøve å opprette kontakt stod jeg heller som en innskrumpet rosin midt på gulvet inne der vi skulle møte. Må ha sett helt idiotisk ut, men sånn var nå det! Til min lykke satt jeg meg ned ved siden av to veldig hyggelige mennesker som jeg tilbragte resten av dagen sammen med, og på den måten slapp å være en tilbakestående tilbaketrukket rosin hele dagen. De viste meg til og med en raskere vei hjem - i tillegg fikk vi gratis burger. Vil si det har vært en ganske bra første-skoledag alt i alt! 

  I dag var det "bare" en generell start for alle studentene og studiene på BI, mens i morgen venter en dag sammen med klassen og forelesere vi skal ha fremover. Vi fikk tildelt ulike bånd med forskjellige farger som representerer studiet vårt, og selv om jeg så alle som jeg mest sannsynlig skal gå i klasse med, så har jeg såvidt møtt blikk med noen av dem. Derfor ser jeg egentlig frem til morgendagen. Spesielt nå som jeg har noen å gå til i det jeg kommer til klasserommet/auditoriet. ♥ Både lærere og ansatte ved skolen virker veldig bra, så nå gleeder jeg meg til (forhåpentligvis) 3 fine år på BI. Skrives! 

 • Publisert: 14.08.2017, 13:45
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Vondt i rumpen, men glad

 • Publisert: 13.08.2017, 11:29
 • Kategori: Blogg
 • Siden vi kom hit har ikke været vært noe annet enn regn. Likevel har det vært varmt og ganske fuktig i luften, så de siste dagene har jeg syklet rundt i Trondheim i enten bare t-skjorte eller en genser. Jeg prøvde å sykle med jakke på en dag, men da holdt jeg på med å krepere av hete så det droppet jeg de neste dagene. Lørdagen tilbragte vi sammen med Nina som er en venninne av meg som også har flyttet opp hit for studiene. Når jeg hører på det hun forteller om sin bosituasjon, vil jeg si at vi er ganske heldige som har den leiligheten vi har! Ellers har vi testet voksenlivet litt ut og kjøpt noe så nyttig som en stekespade til, og en fordømt hvitløkspresse :)) Vi prøvde å finne en sil også, men av en eller annen grunn var det helt umulig. Steketermometer glemte vi også. Heldigvis har vi Google, som kan fortelle oss eksakt hvor lenge maten skal stå i ovnen(og nei, det var ikke noe sånn pakke-mat, hvor det stod bakpå - dessverre..) Jaja, maten ble vellykket til tross for mangelen av et termometer, yay! 


  Rett før vi satte fart på syklene og rånet inn til byen for å møte Nina

  Sant skal sies. Syklene er ikke de beste i verden, så vi prøver så godt vi kan å unngå humper når vi er ute og sykler. Bare etter to dager med sykling merker  jeg at det gjør vondt på rumpen etter alle fortauskantene og overgangsfeltene. For å ikke glemme om trikkesporene eller brosteinene. Veldig deilig. Men, jeg skal ikke klage heller, for de er innmari effektive! I kveld står vårruller på menyen, nyt søndagen deres ♥

 • Publisert: 13.08.2017, 11:29
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Helt alene

 • Publisert: 11.08.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • Nå sitter vi helt alene i leiligheten. Kjøleskapet er fylt opp med matvarer, skapene med middager vi kan lage fremover og skuffene med rene håndklær og sengesett. Vi er klar for å bo alene og foreldrene til Lars har akkurat dratt. Det er merkelig med det, at vi plutselig er i byen helt på egenhånd. Selv om det er stort er det også en måte å føle at man mestrer ting selv, noe som er en veldig god følelse selvfølgelig. Dette er uten tvil vår ganske klare begynnelse på alt dette med å bo i en ny by og klare oss i stor grad på egenhånd. 

  Processed with VSCO with f1 preset


  Utsikten fra Tyholttårnet. Vi spiste lunsj sammen med foreldrene til Lars her i går. 

  Planene for dagen er enda litt uvisst, men jeg tror det blir å slappe av. Jeg merker iallfall at jeg er veldig sliten etter flyttingen. Selv om jeg nødvendigvis ikke har gjort så altfor mye har det vært en del tråkking og mange inntrykk. Utover dagen blir det nok en liten sykkeltur rundt om i byen, for vi har skaffet oss et sykkelabonnement på syklene her i Trondheim, slik at vi kan leie sykler fra stasjoner og sykle dit vi vil, og sette dem fra oss i en ny stasjon der vi kommer (Bysykkel Trondheim) for de som lurer. Dyrt for abonnomentet var det heller ikke! 130,- per person for ett kalenderår er rimelig innafor for en stundentlommebok :-) 

 • Publisert: 11.08.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Hva skal vi studere og hvorfor?

 • Publisert: 09.08.2017, 22:43
 • Kategori: Blogg
 • På mandag starter den nye skolehverdagen for min del, noe jeg ser frem til. Det blir rart å begynne igjen på et helt nytt sted med helt nye mennesker, men det blir også veldig gøy. Jeg liker det å møte nye folk og å skape eller bygge nettverk. Ikke bare er det veldig positivt for min egen del, det kan også være svært nyttig i fremtiden. 

  Selv skal jeg studere markedsføringsledelse på BI. Dette bestemte jeg innen 2. klasse på videregående skole, da jeg hadde ansvar for markedsføringsdelen i ungdomsbedriften vår. Først og fremst er dette en bachelor på tre år som er mulig å bygge på, og ønsket er å kunne studere "Entreprenørskap, innovasjon og samfunn". Folk spør ofte "hva kan du bli da?" eller "hva kan du jobbe med?" Svaret mitt er egentlig så enkelt som "det jeg vil". Entreprenørskap handler om det å starte og drive en egen bedrift, og sammen med markedsføringsledelse ligger også en sterk utdanning innenfor ledelse. Målet og drømmen er å kunne starte opp en bedrift innenfor noe jeg brenner for. Skulle det bli slik at jeg ikke ønsket å bygge på bacheloren, kan jeg også jobbe innenfor mange ting kun med bacheloren. Stikkordene: Produktutvikling, salg, markedsanalyse og markedskommunikasjon er hentet fra BI sine sider og er stikkord for noe av det jeg kan jobbe med eller innenfor. Grunne for at jeg ønsker å jobbe med dette er fordi jeg liker det å være i kontakt med mennesker og jeg liker å fremme det jeg brenner for. 

  Lars skal studere IT-støttet bedriftsutvikling ved NTNU og grunnen til at han ønsker å studere dette er fordi han har stor interesse innenfor IT og entreprenørskap. På lik linje med meg fikk han mersmak at dette i andre klasse på videregående, men til en ulikhet hadde han i første klasse en plan om å gå IT det andre året. Med denne bacheoren kan han blant annet bli IT-konsulent, jobbe tett med bedrifter og hvilke valg de må gjøre innenfor IT for å komme lengst mulig på et marked. Planen hans er å ta en master i "ledelse og teknologi". Med det så ser det ut som vi blir 5 år i Trondheim, om ikke noe forandrer seg drastisk etterhvert.  

  Nå har vi akkurat kommet fra middag sammen med foreldrene til kjæresten, så nå skal vi slappe litt av før vi tar kvelden. I morgen håper vi på å få handlet inn "alt" det siste vi trenger, deriblant en playstation som kan underholde oss på kalde høst -og vinterdager. Ps, se så fin solnedgang vi fikk med oss i det vi gikk hjemover! Elsker det! 

 • Publisert: 09.08.2017, 22:43
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Vi har flyttet!

 • Publisert: 09.08.2017, 00:16
 • Kategori: Blogg
 • Sist gang vi var i denne byen og i denne leiligheten skulle vi ordne nødvendige småting slik at alt var klart til vi skulle flytte inn én måned senere. Nå sitter vi her med kofferter og bager rundt oss. Dette er starten for studietiden vår her i Trondheim og etter en del tårer og klemming på flyplassen føles det ut som et helt nytt kapittel nå skal begynne. Selve flyttingen i seg har jeg gledet meg masse til, men det å si hade til de nærmeste vennene mine og de jeg er glad i, det var ærlig helt grusomt. Har gruet meg til det i flere dager og plutselig var dagen der og jeg var fortsatt like uforberedt. Skremmende er det på sin måte, men herlighet så spennende også! Heldigvis er det ikke lengre enn en times flytur hjem igjen til Bergen og det er jeg vel glad for. Jeg ser allerede frem til å se kjente og kjære igjen, haha. 


  Lars, meg, Mathias og Lucas. De sistnevnte er to av våre bestevenner og at de tok seg tiden til å komme på flyplassen var skikkelig koselig!

  Været var kjempefint i det vi landet, og nå har foreldrene til kjæresten vært så snille å hjelpe oss i gang med å skape "vår egen" leilighet. Strykebrett, kurver til oppbevaring og kleshengere er handlet inn, samt. litt mat i kjøleskapet. Nå skal vi legge oss, for det har tross alt vært en lang dag. God natt <3 

 • Publisert: 09.08.2017, 00:16
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Nedtelling: en dag igjen

 • Publisert: 07.08.2017, 16:22
 • Kategori: Blogg
 • Kofferten nærmer seg ferdigpakket og jeg begynner å merke at det er rart at vi skal flytte i morgen. Som jeg nevnte i forrige innlegg, så har tiden gått  fort. Snart skal jeg hoppe i dusjen og ordne meg til en liten familiemiddag ute, men først tenkte jeg å vise noen bilder fra min lille svipptur til hytten torsdag-lørdag som var. 

  Nykokt krabbe, sjøluft, båt og rolige omgivelser - det er ingenting som gir meg et friskere pust og så mye ro som det å være på hytten ♥ Snakkes! 

 • Publisert: 07.08.2017, 16:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Nedtelling: bare to dager igjen

 • Publisert: 06.08.2017, 13:23
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke før man avslutter 1. klasse på videregående skole at man innser hvor godt "tiden flyr" passer å bruke i nesten enhver situasjon. Etter at vi avsluttet første året på videregående følte jeg bare livet passerte i highspeed x 90. Andre klasse var et så sinnsykt bra skoleår for min del, så det året forsvant på et blunk. Da tredje klasse startet var jeg så motivert fordi det bare var ett år igjen, så blandet med russetiden og endel fridager var jeg plutselig ferdig på videregående og klar for å være enda mer selvstendig. Og nå sitter jeg her. Det er bare to dager til vi flytter opp til Trondheim og dagene som har vært har vært fullbooket med ting som skjer. Vel og merke med venner og familie, noe som gjør meg veldig glad, men det føles så rart at det skal være et "skille" på når ting kommer til å forandre seg. Alle vil jo alltid være de samme, men det vil aldri bli det samme, uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Likevel er det viktig å huske på at det ikke hadde blitt det samme, dersom vi hadde valgt å bli i Bergen heller, så derfor ser jeg egentlig veldig frem til en forandring nå. Jeg tror det blir veldig spennende, lærerikt og ikke minst innholdsrikt! 

  Så, om to dager er det hade Bergen for en liten stund. Med tanke på at vi flytter opp 6 dager før skolestart har vi litt tid på oss til å komme ordentlig på plass i leiligheten og finne ut av alt rundt oss før det hele kickes i gang med en 11-dagers lang fadderuke! Det er noen småting som vi vet trengs i leiligheten, men så tror jeg vi kan si oss ganske klar for Trondheim og det byen har å tilby ♥  Spennende! 

 • Publisert: 06.08.2017, 13:23
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits