Malin Våde

Rutiner begynner å falle på plass

 • Publisert: 15.08.2017, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • Endelig begynner rutinene å falle litt på plass og i dag har jeg vært så "voksen" og kjøpt bøker som jeg trenger for høstsemesteret. Heldigvis traff Lars meg etter skolen, for den posen med bøker hadde jeg ikke fått med meg hjem på egenhånd - det er sikkert og visst! #supersvak. Vi fikk også kjøpt inn en sil og noen fine glass, så nå er alt ganske så klart i leiligheten slik at vi kan slappe av og lene oss tilbake litt, nå som fadderuken begynner. 

  I morgen venter et møte med fadderne våre - endelig!! Og så begynner fadderuken. For min del blir det et kast til varmere strøk, da Hawaii-party er temaet for morgendagens fest. Lars begynner også på skolen i morgen og jeg er veldig spent på hans vegne og gleder meg til å få vite hvordan det er! Vi går jo på forskjellige skoler, så jeg antar at ting er litt annerledes fra skole til skole. Videre venter blant annet en reell trønderfest og togaparty, så dette tror jeg blir innholdsrikt, morsomt og ikke minst kjempegøy! Forresten: om noen har tips til hvordan man kler seg som en trønder tar jeg gjerne i mot :)) Nå skal jeg hive meg rundt og lage litt middag. Vi snakkes! 

 • Publisert: 15.08.2017, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Nerver

 • Publisert: 14.08.2017, 13:45
 • Kategori: Blogg
 • Første skoledag er overstått, og jeg overlevde! Klokken 10 i morges var det min tur til å stille opp på første skoledag etter ferien og selv om jeg har gjort dette tre ganger tidligere(barneskolen, ungdomsskolen og videregående), så var det like skummelt å stille opp uten å kjenne en eneste sjel. Fra min side tok det faktisk overraskende lang tid før jeg kom i kontakt med noen, og istedenfor å prøve å opprette kontakt stod jeg heller som en innskrumpet rosin midt på gulvet inne der vi skulle møte. Må ha sett helt idiotisk ut, men sånn var nå det! Til min lykke satt jeg meg ned ved siden av to veldig hyggelige mennesker som jeg tilbragte resten av dagen sammen med, og på den måten slapp å være en tilbakestående tilbaketrukket rosin hele dagen. De viste meg til og med en raskere vei hjem - i tillegg fikk vi gratis burger. Vil si det har vært en ganske bra første-skoledag alt i alt! 

  I dag var det "bare" en generell start for alle studentene og studiene på BI, mens i morgen venter en dag sammen med klassen og forelesere vi skal ha fremover. Vi fikk tildelt ulike bånd med forskjellige farger som representerer studiet vårt, og selv om jeg så alle som jeg mest sannsynlig skal gå i klasse med, så har jeg såvidt møtt blikk med noen av dem. Derfor ser jeg egentlig frem til morgendagen. Spesielt nå som jeg har noen å gå til i det jeg kommer til klasserommet/auditoriet. ♥ Både lærere og ansatte ved skolen virker veldig bra, så nå gleeder jeg meg til (forhåpentligvis) 3 fine år på BI. Skrives! 

 • Publisert: 14.08.2017, 13:45
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Vondt i rumpen, men glad

 • Publisert: 13.08.2017, 11:29
 • Kategori: Blogg
 • Siden vi kom hit har ikke været vært noe annet enn regn. Likevel har det vært varmt og ganske fuktig i luften, så de siste dagene har jeg syklet rundt i Trondheim i enten bare t-skjorte eller en genser. Jeg prøvde å sykle med jakke på en dag, men da holdt jeg på med å krepere av hete så det droppet jeg de neste dagene. Lørdagen tilbragte vi sammen med Nina som er en venninne av meg som også har flyttet opp hit for studiene. Når jeg hører på det hun forteller om sin bosituasjon, vil jeg si at vi er ganske heldige som har den leiligheten vi har! Ellers har vi testet voksenlivet litt ut og kjøpt noe så nyttig som en stekespade til, og en fordømt hvitløkspresse :)) Vi prøvde å finne en sil også, men av en eller annen grunn var det helt umulig. Steketermometer glemte vi også. Heldigvis har vi Google, som kan fortelle oss eksakt hvor lenge maten skal stå i ovnen(og nei, det var ikke noe sånn pakke-mat, hvor det stod bakpå - dessverre..) Jaja, maten ble vellykket til tross for mangelen av et termometer, yay! 


  Rett før vi satte fart på syklene og rånet inn til byen for å møte Nina

  Sant skal sies. Syklene er ikke de beste i verden, så vi prøver så godt vi kan å unngå humper når vi er ute og sykler. Bare etter to dager med sykling merker  jeg at det gjør vondt på rumpen etter alle fortauskantene og overgangsfeltene. For å ikke glemme om trikkesporene eller brosteinene. Veldig deilig. Men, jeg skal ikke klage heller, for de er innmari effektive! I kveld står vårruller på menyen, nyt søndagen deres ♥

 • Publisert: 13.08.2017, 11:29
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Helt alene

 • Publisert: 11.08.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • Nå sitter vi helt alene i leiligheten. Kjøleskapet er fylt opp med matvarer, skapene med middager vi kan lage fremover og skuffene med rene håndklær og sengesett. Vi er klar for å bo alene og foreldrene til Lars har akkurat dratt. Det er merkelig med det, at vi plutselig er i byen helt på egenhånd. Selv om det er stort er det også en måte å føle at man mestrer ting selv, noe som er en veldig god følelse selvfølgelig. Dette er uten tvil vår ganske klare begynnelse på alt dette med å bo i en ny by og klare oss i stor grad på egenhånd. 

  Processed with VSCO with f1 preset


  Utsikten fra Tyholttårnet. Vi spiste lunsj sammen med foreldrene til Lars her i går. 

  Planene for dagen er enda litt uvisst, men jeg tror det blir å slappe av. Jeg merker iallfall at jeg er veldig sliten etter flyttingen. Selv om jeg nødvendigvis ikke har gjort så altfor mye har det vært en del tråkking og mange inntrykk. Utover dagen blir det nok en liten sykkeltur rundt om i byen, for vi har skaffet oss et sykkelabonnement på syklene her i Trondheim, slik at vi kan leie sykler fra stasjoner og sykle dit vi vil, og sette dem fra oss i en ny stasjon der vi kommer (Bysykkel Trondheim) for de som lurer. Dyrt for abonnomentet var det heller ikke! 130,- per person for ett kalenderår er rimelig innafor for en stundentlommebok :-) 

 • Publisert: 11.08.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Hva skal vi studere og hvorfor?

 • Publisert: 09.08.2017, 22:43
 • Kategori: Blogg
 • På mandag starter den nye skolehverdagen for min del, noe jeg ser frem til. Det blir rart å begynne igjen på et helt nytt sted med helt nye mennesker, men det blir også veldig gøy. Jeg liker det å møte nye folk og å skape eller bygge nettverk. Ikke bare er det veldig positivt for min egen del, det kan også være svært nyttig i fremtiden. 

  Selv skal jeg studere markedsføringsledelse på BI. Dette bestemte jeg innen 2. klasse på videregående skole, da jeg hadde ansvar for markedsføringsdelen i ungdomsbedriften vår. Først og fremst er dette en bachelor på tre år som er mulig å bygge på, og ønsket er å kunne studere "Entreprenørskap, innovasjon og samfunn". Folk spør ofte "hva kan du bli da?" eller "hva kan du jobbe med?" Svaret mitt er egentlig så enkelt som "det jeg vil". Entreprenørskap handler om det å starte og drive en egen bedrift, og sammen med markedsføringsledelse ligger også en sterk utdanning innenfor ledelse. Målet og drømmen er å kunne starte opp en bedrift innenfor noe jeg brenner for. Skulle det bli slik at jeg ikke ønsket å bygge på bacheloren, kan jeg også jobbe innenfor mange ting kun med bacheloren. Stikkordene: Produktutvikling, salg, markedsanalyse og markedskommunikasjon er hentet fra BI sine sider og er stikkord for noe av det jeg kan jobbe med eller innenfor. Grunne for at jeg ønsker å jobbe med dette er fordi jeg liker det å være i kontakt med mennesker og jeg liker å fremme det jeg brenner for. 

  Lars skal studere IT-støttet bedriftsutvikling ved NTNU og grunnen til at han ønsker å studere dette er fordi han har stor interesse innenfor IT og entreprenørskap. På lik linje med meg fikk han mersmak at dette i andre klasse på videregående, men til en ulikhet hadde han i første klasse en plan om å gå IT det andre året. Med denne bacheoren kan han blant annet bli IT-konsulent, jobbe tett med bedrifter og hvilke valg de må gjøre innenfor IT for å komme lengst mulig på et marked. Planen hans er å ta en master i "ledelse og teknologi". Med det så ser det ut som vi blir 5 år i Trondheim, om ikke noe forandrer seg drastisk etterhvert.  

  Nå har vi akkurat kommet fra middag sammen med foreldrene til kjæresten, så nå skal vi slappe litt av før vi tar kvelden. I morgen håper vi på å få handlet inn "alt" det siste vi trenger, deriblant en playstation som kan underholde oss på kalde høst -og vinterdager. Ps, se så fin solnedgang vi fikk med oss i det vi gikk hjemover! Elsker det! 

 • Publisert: 09.08.2017, 22:43
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Vi har flyttet!

 • Publisert: 09.08.2017, 00:16
 • Kategori: Blogg
 • Sist gang vi var i denne byen og i denne leiligheten skulle vi ordne nødvendige småting slik at alt var klart til vi skulle flytte inn én måned senere. Nå sitter vi her med kofferter og bager rundt oss. Dette er starten for studietiden vår her i Trondheim og etter en del tårer og klemming på flyplassen føles det ut som et helt nytt kapittel nå skal begynne. Selve flyttingen i seg har jeg gledet meg masse til, men det å si hade til de nærmeste vennene mine og de jeg er glad i, det var ærlig helt grusomt. Har gruet meg til det i flere dager og plutselig var dagen der og jeg var fortsatt like uforberedt. Skremmende er det på sin måte, men herlighet så spennende også! Heldigvis er det ikke lengre enn en times flytur hjem igjen til Bergen og det er jeg vel glad for. Jeg ser allerede frem til å se kjente og kjære igjen, haha. 


  Lars, meg, Mathias og Lucas. De sistnevnte er to av våre bestevenner og at de tok seg tiden til å komme på flyplassen var skikkelig koselig!

  Været var kjempefint i det vi landet, og nå har foreldrene til kjæresten vært så snille å hjelpe oss i gang med å skape "vår egen" leilighet. Strykebrett, kurver til oppbevaring og kleshengere er handlet inn, samt. litt mat i kjøleskapet. Nå skal vi legge oss, for det har tross alt vært en lang dag. God natt <3 

 • Publisert: 09.08.2017, 00:16
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Nedtelling: en dag igjen

 • Publisert: 07.08.2017, 16:22
 • Kategori: Blogg
 • Kofferten nærmer seg ferdigpakket og jeg begynner å merke at det er rart at vi skal flytte i morgen. Som jeg nevnte i forrige innlegg, så har tiden gått  fort. Snart skal jeg hoppe i dusjen og ordne meg til en liten familiemiddag ute, men først tenkte jeg å vise noen bilder fra min lille svipptur til hytten torsdag-lørdag som var. 

  Nykokt krabbe, sjøluft, båt og rolige omgivelser - det er ingenting som gir meg et friskere pust og så mye ro som det å være på hytten ♥ Snakkes! 

 • Publisert: 07.08.2017, 16:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Nedtelling: bare to dager igjen

 • Publisert: 06.08.2017, 13:23
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke før man avslutter 1. klasse på videregående skole at man innser hvor godt "tiden flyr" passer å bruke i nesten enhver situasjon. Etter at vi avsluttet første året på videregående følte jeg bare livet passerte i highspeed x 90. Andre klasse var et så sinnsykt bra skoleår for min del, så det året forsvant på et blunk. Da tredje klasse startet var jeg så motivert fordi det bare var ett år igjen, så blandet med russetiden og endel fridager var jeg plutselig ferdig på videregående og klar for å være enda mer selvstendig. Og nå sitter jeg her. Det er bare to dager til vi flytter opp til Trondheim og dagene som har vært har vært fullbooket med ting som skjer. Vel og merke med venner og familie, noe som gjør meg veldig glad, men det føles så rart at det skal være et "skille" på når ting kommer til å forandre seg. Alle vil jo alltid være de samme, men det vil aldri bli det samme, uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Likevel er det viktig å huske på at det ikke hadde blitt det samme, dersom vi hadde valgt å bli i Bergen heller, så derfor ser jeg egentlig veldig frem til en forandring nå. Jeg tror det blir veldig spennende, lærerikt og ikke minst innholdsrikt! 

  Så, om to dager er det hade Bergen for en liten stund. Med tanke på at vi flytter opp 6 dager før skolestart har vi litt tid på oss til å komme ordentlig på plass i leiligheten og finne ut av alt rundt oss før det hele kickes i gang med en 11-dagers lang fadderuke! Det er noen småting som vi vet trengs i leiligheten, men så tror jeg vi kan si oss ganske klar for Trondheim og det byen har å tilby ♥  Spennende! 

 • Publisert: 06.08.2017, 13:23
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits